Nederlandse innovatie helpt sporters in Rio tot betere prestaties

Primeur op de Spelen, Delftse uitvinding EXO-L Enkelband voorkomt blessures in Rio

Knikkende knieën en constante prestatie druk. Voor de atleten in Rio is het de normaalste zaak van de wereld. Wat nieuw is deze Spelen, is dat de atleten die de speciale brace van EXO-L gebruiken zich geen zorgen hoeven te maken over zwikkende enkels.


Sebastien Dockier met de EXO-L Enkelband in actie tegen Australië - 9 augustus 2016
© Frank Uijlenbroek | worldsportpics

De Delftse startup EXO-L (ontwikkelt aan de TU Delft & Erasmus Medisch Centrum) helpt in Rio een aantal sporters optimaal te presteren. Bij het Duitse dames hockey team speelt Julia Müller (AH&BC Amsterdam) met de EXO-L Enkelband en bij België Sebastien Dockier (HC Den Bosch). Oprichter Marcel Fleuren is blij met de doorbraak op wereldtoneel:

Ik ben blij dat we nu deze doorbraak maken. Hiervoor hebben we het de afgelopen jaren gedaan, het product is klaar om wereldwijd gebruikt te worden".
Marcel Fleuren, oprichter EXO-L

EXO-L Enkelband, Delftse uitvinding tegen verzwikken
Elk jaar lijden miljoenen mensen wereldwijd aan de gevolgen van een verzwikte enkel: een probleem dat iedereen kan overkomen tijdens het sporten. Atleten die jaren hebben getraind om hun droom waar te maken, kunnen door een simpele verzwikking hun overwinning aan zich voorbij zien gaan.


Julia Müller (rechts) gaat het duel aan tegen China - 7 augustus 2016

Met de EXO-L Enkelband kun je vrij en explosief bewegen zonder zorgen. Vergelijkbaar met de veiligheidsriem in een auto, komt een externe enkelband alleen op spanning te staan bij gevaar. De EXO-L Enkelband biedt op die manier een optimaal gevoel van vrijheid én effectieve bescherming tegen verzwikken van de enkel.EXO-L Enkelband, Delftse uitvinding tegen verzwikken

Techische innovatie
De EXO-L is geen reguliere brace en geen tape, maar een externe enkelband die slim gebruik maakt van de anatomie en de natuurlijke beweging van de enkel. Het comfort wordt behaald door de 3D-scan en 3D-print technologie waardoor het product een perfect passend verlengstuk van jouw lichaam is. De EXO-L is niet alleen voor topsporters. Het voornaamste doel is mensen weer volop van hun sport, werk of vrije tijd te laten genieten, zonder zich zorgen te maken over verzwikken.

De EXO-L Enkelband is voor 295,- euro verkrijgbaar via www.exo-l.com en wordt voor iedereen compleet op maat gemaakt. Voor een vrijblijvende afspraak om het zelf thuis te ervaren kun je jezelf aanmelden via verzwiknooit.nl.