VERZWIKT OP DE BERGTOP

Door EXO-L Enkelbrace

Het zal je maar gebeuren: je begint een mooie wandeltocht naar de top van een berg in de Franse Alpen en vlak voor de top verzwik je je enkel. Dit overkwam mijn tante tijdens haar vakantie in Frankrijk. Dan is een drie uur durende afdaling geen pretje. Gelukkig was haar man sterk genoeg om zowel mijn tante te ondersteunen als haar rugzak te dragen.

Wandelaars met een verzwikking

Niet iedereen heeft zo’n sterke man mee op wandeltocht, helaas. En het liefst plannen we onze wandelvakanties in natuurgebieden waar hulp niet makkelijk te vinden is. Zo zijn er in IJsland meerdaagse wandeltochten waar auto’s niet kunnen komen. (Ik kijk er naar uit om die zelf over een paar weken te verkennen!) De echte wandelaars of bergbeklimmers lopen dan op oneffen paden of helemaal off road. Een misstap is snel gemaakt. Voor mensen die hun enkel snel verzwikken is wandelen dan al gauw een risicovolle sport. Deze wandelaars weten EXO-L gelukkig al te vinden. We krijgen de laatste tijd regelmatig de vraag of de externe enkelband te gebruiken is bij wandelschoenen of bergschoenen. Ons antwoord hierop is “Jazeker, mits je lage wandelschoenen gebruikt”.

Gerust wandelen met EXO-L

We zijn blij dat we deze mensen kunnen helpen om van het landschap te genieten tijdens een wandeling ver van huis. Je wilt immers niet de wandelvakantie waar je zo lang naar uitkeek halverwege opgeven voor een verstuikte enkel. Met een externe enkelband op je enkel kun je met gerust hart wandelen zonder dat je bang hoeft te zijn voor de pijn en handicap die een verstuikte enkel met zich meebrengt.